OMGAAN MET DEMENTE OUDEREN

Het is de belangrijkste vraag in het omgaan met dementie. Hoe ga je om met demente ouderen? Of liever gezegd de mens met dementie. Ouderenpsychologen dr. David en drs. Sarah Blom hebben hier jarenlang onderzoek naar gedaan. Hoe ga je om met dementie als verzorgende? Hoe ga je om met dementie als familie? In de thuissituatie? Bij de verschillende soorten dementie, als vasculaire dementielewy body dementie, frontaalkwabdementie, ziekte van Alzheimer? Leren omgaan met demente ouderen is cruciaal wanneer je zorgt of werkt met iemand met dementie.

Dementie in Theater
DAG MAMA 1 & 2

Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn

TIPS OMGAAN MET DEMENTIE

De theatermakers én ouderenpsychologen spraken hiertoe duizenden demente ouderen, mensen met (beginnende) dementie met beginnende dementie en mensen vergevorderd in het proces. Het waren prachtige contactmomenten, waarover drs. Sarah Blom ook een boek heeft geschreven: jij bent toch mijn dochter. Het boek over omgaan met dementen ouderen heeft wekenlang op de bestseller top 60 staan. En geeft antwoorden op vragen als ‘Hoe moet ik omgaan met mijn dementerende moeder?”. Maar de inzichten die de ouderenpsychologen opdeden waren zo indrukwekkend, dat ze besloten er een indringend muziektheaterstuk met lezing en workshop over te schreven. Dementie Theater DAG MAMA. Ze heeft zodoende al 300.000 mensen mogen helpen in het omgaan met dementie. De show zit vol met tips over omgaan met dementerende. In 3 uur leren mensen volledig aan te sluiten bij de belevingswereld van de mens met dementie. Het is een indrukwekkende cursus over omgaan met dementie die u niet meer loslaat. Als nooit tevoren begrijpt u wat dementie met uw naaste of cliënt doet. Zodat u het beste kunt geven en agressie, seksueel ontremd gedrag en andere gedragsproblemen bij dementie sterk verminderen.

DEMENTIE THEATER DAG MAMA

Kom ook naar de indrukwekkende muziektheatershow DAG MAMA over omgaan met dementie. En ontvang de mooiste en beste tips in het omgaan met dementie, met bijvoorbeeld uw dementerende moeder of vader. Als familie, in het verpleeghuis als de thuissituatie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Als (gepromoveerd) psychologen, theatermakers en voormalig mantelzorgers nemen we u mee in de opzienbarende wereld van dementie. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen. 

‘Dag Mama’ is de veelgeprezen muziektheater voorstelling (met lezing en workshop) over omgaan met dementie.

Ervaar wat dementie met je naaste of cliënt doet en begrijp hoe je hiermee kunt omgaan. Zodat je het béste kunt geven – er is nog zoveel mogelijk!

Meer dan 300.000 dochters, zonen, vrienden, partners, zorgverleners en geïnteresseerden bezochten de show van deze makers. Beleef het ook! 

Scroll naar top