OMGAAN MET DEMENTIE

Omgaan met dementie op een manier dat probleemgedrag vermindert en de stemming drastisch verbetert. Dat is de missie van ouderenpsychologen en theatermakers dr. David en drs. Sarah Blom met hun indrukwekkende muziektheatershow dementietheater DAG MAMA met lezing en workshop.

KRUIP IN DE HUID VAN DE MENS MET DEMENTIE

Door middel van levensechte scenes en prachtige muziek kruipt u in de huid van de mens met dementie. U ervaart als nooit tevoren wat dementie met hem of haar doet en krijgt alle technieken en handvatten aangereikt om hiermee om te gaan. Dit om volledig aan te sluiten bij de indrukwekkende belevingswereld van de mens met dementie. Als verzorgende in de thuissituatie vraag je je vaak af hoe je om moet gaan met dementie. Ook als familie is dit een brandende vraag: ‘Hoe ga ik om met mijn dementerende moeder of vader?’. Of er nu sprake is van Lewy Body dementie, Ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie of een andere vorm van dementie. Veel problemen komen voort uit het feit dat we het gedrag van de mens met dementie niet juist interpreteren. Hun onderliggende boodschap niet herkennen.  We niet in staat zijn te achterhalen waar de onrust bij de mens met dementie vandaan komt. En dit is doodzonde. De mens met dementie raakt vroegtijdig in een isolement. Contact gaat vroegtijdig verloren en wordt in veel gevallen gedomineerd door probleemgedrag als agressieseksueel ontremd gedrag en andere gedragsproblemen.

Dementie in Theater
DAG MAMA 1 & 2

Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn

TIPS OMGAAN MET DEMENTIE

Het is wat de verschillende soorten van dementie met elkaar gemeen hebben: er is sprake van stress en onrust bij dementie. In die zin zou je dementie ook wel een chronische stressstoornis kunnen noemen. Uit een groot onderzoek onder mantelzorgers zijn vele adviezen en tips naar voren gekomen over het omgaan met dementie. De meeste tips komen neer op drie basisprincipes, namelijk: zoek het geluk in de kleinste dingen van het leven, omarm de ziekte, verzet je niet en probeer je zoveel mogelijk te verplaatsen in degene met dementie. Dit is waar de tientallen tips van mantelzorgers op neerkomen.

LEER OVER OMGAAN MET DEMENTIE BIJ DEMENTIE IN THEATER

Dementie in Theater is gestoeld op meer dan 12 jaar praktijkervaring, jarenlang wetenschappelijk onderzoek en honderden boeken. De ouderenpsychologen en theatermakers leren u hoe om te gaan met dementie, op een manier die binnenkomt en beklijft. De mindset verandert. Beleef het met DAG MAMA. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Als (gepromoveerd) psychologen, theatermakers en voormalig mantelzorgers nemen we u mee in de opzienbarende wereld van dementie. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen. 

‘Dag Mama’ is de veelgeprezen muziektheater voorstelling (met lezing en workshop) over omgaan met dementie.

Ervaar wat dementie met je naaste of cliënt doet en begrijp hoe je hiermee kunt omgaan. Zodat je het béste kunt geven – er is nog zoveel mogelijk!

Meer dan 300.000 dochters, zonen, vrienden, partners, zorgverleners en geïnteresseerden bezochten de show van deze makers. Beleef het ook! 

Scroll naar top