publieksreacties

Dementie in Theater

Veel mensen putten dagelijks uit de kracht van Dementie in Theater. Zij bezochten de shows en wilden hun ervaringen met ons delen.
Sommigen na dagen, anderen na weken of zelfs maanden. En dit raakt ons. Het sterkt ons in onze missie. Want natuurlijk zijn wij overtuigd van onze theaterproducties, maar zijn anderen dit ook?

Met al die pure en eerlijke reacties, geloven wij van wel. Lees ze hier.

Ontroerend,verrassend,herkenbaar, verwarmend, omarmend…geen wonder dat deze voorstellingen zo snel zijn uitverkocht.

Voor mij word het de 3e keer dat ik het stuk ga zien. Ik kom weer vanuit Friesland afreizen naar Buren! Ik vind het zo indrukwekkend en wil het graag laten zien aan mensen die werken in de ouderenzorg, ..en ja wat doe je dan; uitnodigen en zelf opnieuw mee gaan…..en weer onder de indruk zijn en nieuwe dingen ontdekken!’

Gisteravond met mn zus naar Dementie in Theater geweest voorstelling Dag Mama.Het heeft onze verwachting overtroffen! Geluisterd …gekeken van begin tot eind. Het was confronterend ..herkenbaar…mooi…teder….leerzaam ….verhelderend….verbindend met passie gespeeld en lezing workshop duidelijk en leerzaam.We hadden het niet willen missen Dank jewel!

Dit mag je niet missen!!

”Wat een super avond ! Ik ben er nog vol van ! Had ik dit maar eerder geweten!! Absolute aanrader , Jullie duidelijke , mooie en transparante uitleg .. Was als een “warme deken vol met wijsheid” Eigenlijk een absolute must voor een iedere die betrokkenen is bij Altzheimer . Gastvrijheid was ook een zeer hoog niveau !! De avond vloog om”

Onlangs ben ik met m’n vriendin, bij jullie in Buren geweest en heb genoten van jullie voorstelling, Dag mama. Ik heb die avond veel geleerd.( Ik werk op een verpleegafdeling.) De volgende ochtend moest ik werken en ben met hetgeen ik kon onthouden aan de slag gegaan en zag direct een reactie van m’n cliënt. Heel bijzonder en ik was er even stil van. Het zat me aan het denken. Deze bijzondere voorstelling moeten m’n collega’s etc. ook gaan zien

Grandioos!

Zijn afgelopen donderdag bij jullie geweest. Wat een mooie avond op een geweldige locatie! Het laat je niet los.

Nog steeds hevig onder de indruk Ik had het voorrecht om de uitvoering twee maal te mogen bezoeken. Het raakt je tot in elke vezel van je lichaam. Het managment van onze organisatie is overtuigd. Wij mogen jullie uitnodigingen om bij onze organisatie te komen spelen voor mantelzorgers en personeel. Voor degene die werkzaam zijn binnen de zorg voor mensen met dementie kan ik uit de grond van mijn hart zeggen; ga dit zien. En als blijkt dat dit je niet raakt dan zou je moeten overwegen om ander werk te gaan zoeken. Binnen ‘mijn’ team zijn we aan de slag gegaan met ‘spiegelen en meebewegen’ met de bewoner. En: het werkt! Dankjewel familie Blom! Dit is een must voor iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij mensen die lijden aan dementie.

Beste Sarah, Op 13 maart j.l. was ik samen met mijn collega’s aanwezig bij jullie voorstelling ‘Dag Mama’. Heel eerlijk was ik van te voren best sceptisch. Ik verwachtte eerlijk gezegd niet echt dat dit mij wat zou bieden voor het vervolg van mijn werk. Een tikkeltje arrogant zelfs, ‘ik werk al jaren in de zorg en ik ben goed in mijn communicatie naar bewoners/ familie/ collega’s’. How wrong was I! Wat een prachtige voorstelling. Wat een eyeopener. Ik herkende zoveel van mezelf. Zeer confronterend. Niet dat ik niet goed kan communiceren, maar hoe het beter kan om ieder contact waardevol te maken met bewoners en familie, maar ook collega’s. Ik was geraakt. Ontroerd. En niet alleen ik, maar ook mijn collega’s. Heel waardevol. De dag erna had ik dienst en met jullie voorstelling nog vers in het geheugen ging ik de dag beginnen. En laat ik door jullie tips deze dag nu één van mijn meest waardevolle gesprekken hebben gehad tot nu toe in mijn carrière. De letterlijke woorden van deze mevrouw waren: Bedankt dat je naar me luistert, je begrijpt mij en daarom vertrouw ik jou. Ik wil jullie bedanken voor de handvatten die jullie mij hebben gegeven om mijn contacten met andere mensen in mijn werk nog waardevoller te maken! Al mijn collega’s zouden jullie voorstelling moeten zien, wat een verrijking! Succes en respect voor jullie! Groet, Jeannette van Assen

Indrukwekkend, ontroerend, herkenbaar, inspirerend . Zomaar wat worden die samenvatten wat ik van de voorstelling vond. Het heeft me opnieuw naar mezelf en de mens met dementie doen kijken als Vig als Evv maar bovenal als mens. Toppers zijn jullie , bedankt voor de onvergetelijke avond!!

Geweldige voorstelling. Veel herkenning en ik adviseer iedereen die met dementie te maken heeft of krijgt deze voorstelling te gaan bekijken. Vooral na de pauze was de uitleg van Sarah en David zo verhelderend. En een geweldig compliment voor hun moeder zoals zij de demente moeder speelde.

Dank voor de bijzondere avond die mijn moeder,man,vriendin en ik gisteren mochten bijwonen! Heel indrukwekkend en fijn om nog meer inzicht en handreikingen te krijgen waardoor we nog meer lichtpuntjes voor mijn vader kunnen creeren. Nog meer momenten om te koesteren!!

Werk gerelateerd heb ik diverse symposia bezocht en workshops gevolgd m.b.t. benadering naar de dementerende mens. Niet eerder werd ik zo tot in m’n ziel geraakt! Dit had ik veel eerder willen weten!!

Lieve Cast,Genoten van jullie prachtige,warme voorstelling.Samen met mijn vriendin gisteren bij jullie geweest.Het heeft ons diep geraakt,was bijzonder leerzaam en herkenbaar,we genieten nog na.Zelf werk ik op een somatiek afdeling en ik weet zeker dat er vele cliënten op onze afdeling veel aan deze geweldige benadering zullen hebben onder andere meebewegen en spiegelen.Het hoeft beslist niet alleen bij dementerende te worden toegepast.Lieve mensen,BEDANKT voor deze geweldige ervaring

Een “must” voor iedereen! Mooi, ontroerend en inzicht gevend!

Wat heb ik genoten van deze prachtige realistische voorstelling In één woord geweldig,zo leerzaam. Zo mooi van alle kanten belicht dementerende ,familie, verzorgende. En de bevlogenheid hoe dit erna zo mooi en helder en terecht sprankelijk werd onderbouwd en uitgelegd zo mooi.en waardevol. Bedankt allemaal… Een MUST voor iedereen die met dementie in aanraking komt!

Een jaar in de opleiding voor verzorgende IG en in een avond leerde ik ineens meer over hersenen, gedrag en familie dan ik in heel mijn opleiding heb geleerd! Ik wil jullie echt en dat meen ik serieus uitnodigen om dit te bekijken. je leert anders te kijken naar dementie. Aanrader!

Een prachtige, ontroerende en zo herkenbare uitvoering en lezing. Eigenlijk verplichte stof voor zorgverleners. Deze kunnen het weer doorgeven aan de betrokken mantelzorgers.

Het was een geweldige voorstelling!! Een aanrader voor iedereen die op wat voor een manier danook met Dementie te maken heeft!!

Wij zijn op 29 september met elkaar als gezin op jullie bijeenkomst geweest. Wij kijken met erg veel plezier terug op deze bijeenkomst. Mijn vader is vorige week helaas op 92 jarige leeftijd overleden aan een longontsteking. Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van jullie tips. Hij is uiteindelijk niet geplaatst op een gesloten afdeling. Dankbaar kijken we terug op een mooi leven en een bijzondere afronding met deze ziekte. Dankzij jullie “hulp” een mooi einde en begrip voor en van mijn vader. Bedankt.

Afgelopen donderdag eindelijk naar het theaterstuk “Dag mama”geweest. We waren erg onder de indruk ! Dit theaterstuk is niet alleen voor degene die betrokken zijn bij een dierbare of kennis met dementie maar in bredere zin een theaterstuk met een boodschap ! Dankjewel Misha, Sarah, David en Lydia voor deze bijzondere avond !

Wat een geweldige , inspirerende avond hebben we gehad ! Complimenten voor de organisatie! We waren met 6 collega’s van een PG -woning( Zorggroep Noordwest-Veluwe locatie Elim) bij de theatervoorstelling ‘dag mama’ ..zagen veel ( h)erkenning ..en gaan weer met liefde ,passie en nieuwe ideeën ons prachtige werk voortzetten …Samen! Hartelijk dank!

Wat een mooi ontroerend stuk…en met zoveel passie gespeeld. Herkenbaarheid en warmte.. Tranen in de ogen van de spelers, maar ook in de zaal !!! Dat is oprechtheid….waarmee jullie het brengen…iedereen was geraakt… Al zovele jaren ben ik in de zorg, maar hier heb ik weer nieuwe dingen en omgangsvormen ontdekt…intens verdriet van de kant van degene met dementie, maar zeker ook de machteloosheid, woede, onbegrip, pijn, verlangen naar. De vele kanten van de mantelzorger en de verzorger kwamen ook op al deze punten zo mooi naar voren. Daarna nog de workshop….ook hele goeie voorbeelden en uitleg. En zeker niet te vergeten….die mooie muziek en pakkende tekst die door David en later ook samen werd gezongen…heel ontroerend. Daarom een grote pluim voor de tekstschrijver!! Fijn dat jullie even na de voorstelling nog tussen al onze bezoekers kwamen napraten en waar er vragen waren, deze ook werden beantwoord. Jullie moeten hier zeker nog heel lang mee doorgaan, want je weet de harten te raken!!!! Mevrouw van den Heuvel, Sarah, David en Mischa…. DANK JULLIE WEL !!!! P.S. wat een mooie website hebben jullie met veel informatie… Ook dank aan Verzorgingshuis Sint Joseph in Nederweert die ons deze voorstelling heeft aangeboden.

Goedemorgen, gisteravond mogen genieten van jullie voorstelling! Wat was dat gaaf zeg! Zo mooi, zo herkenbaar neer gezet! Sprakeloos, kippenvel! Ik ben zelf werkzaam in de pg zorg op een gesloten afdeling. En beide schoonouders zijn dementerend. Ik heb zoveel tips mee gekregen. Echt super. Ik kom zeker nog een keer terug! Ik wilde vragen of jullie de tips niet op dvd of papier ofzo hebben. Het lijkt me heel fijn om er mee aan de slag te gaan. Had elk verpleeghuis maar een psycholoog als Sarah! Ik had graag gisteren nog na gepraat met jullie maar helaas reed ik met anderen mee waardoor dat niet ging. Wat ik me wel af vraag is: hoe krijg je het voor elkaar in deze tijden van tijd en helaas soms ook aandachtsgebrek voor de bewoners, om zo intensief met en voor de bewoners aan de slag te gaan? Ik hoor het team al mopperen… klinkt leuk maar wanneer dan? Nogmaals, ik vond het een top avond! Ik blijf jullie zeker volgen! En ik ga hard aan de slag met de tips! En ik ga proberen dat we met collega’s naar jullie kunnen komen. Of dat jullie bij ons mogen komen. Dit moet iedereen zien en ervaren! Lieve groeten, Petra van Aller. Dankbare medewerkster in de pg sector.

Echt heel mooi gedaan en indrukwekkend. Ook de muziek prachtig.

Ik ben zojuist terug van jullie voorstelling en zit nog helemaal na te sudderen. Wat een bijzondere beleving, een prachtig intens gespeeld stuk met prachtige liedjes. Soms confronterend, vertederend of verhelderend. Ook heel erg bijzonder vond ik de workshop. De theorie verbonden met de talrijke praktijk voorbeelden. Ik heb aan jullie lippen gehangen. Ik voelde ook de onmacht toen ik de situatie met de gepikte kousen niet kon oplossen Bijzonder om te zien dat jullie (relatief jonge mensen) zoveel kennis hebben. Blijf dit vooral delen met het werkveld! Ik ben blij dat ik aanwezig mocht zijn bij deze mooie avond. Heel veel dank daarvoor.

Heb vannacht al ” ergens” een reactie gegeven nav de voorstelling van gisterenavond. Daarin schreef ik dat door deze voorstelling/lezing/contact (na afloop) met deze “warme” fantastische cast/, het “zware” onderwerp dementie een stuk “lichter” is geworden. Mijn dementerende moeder gaat “profiteren” van hetgeen ik gisteren heb gezien, gehoord en geleerd. Dank jullie wel!!!

Ik ben er geweest met mijn zus en broertje. Een echte aanrader!!! (Mijn moeder is dementerende ?) Hoe jullie het verwoorden in het toneelspel … Kippevel! En de liedjes …. pffff raken je diep in het !! Heel informatief!!

Ook wij hebben ook ontzettend genoten en geleerd van de geweldige avond in Buren. Regelmatig als ik in een situatie kom en ik lijk ‘een standaard’ reactie te geven denk ik even aan wat ik bij jullie ‘geleerd’ heb. En behalve leerzaam was het dus ook nog eens hartstikke leuk ! Ontzettend bedankt en geweldig dat jullie ook op zo’n manier veel mensen plezier kunnen brengen en helpen !

Ik ben pas met mijn vader naar de voorstelling geweest. Gek genoeg ging ik met een enthousiast gevoel naar huis ook verwachte ik dat niet mbt het onderwerp dementie. Jullie warme en oprechte betrokkenheid bij en zoektocht naar contact met mensen met dementie raakte me.

Bedankt voor jullie indrukwekkende avond het was Top!

Vond het een zeer indrukwekkende avond.Met vooral de lezing een indruk die tot iedere vezel in mijn lijf binnenkwam!Bedankt voor het delen van jullie kennis! Zou in iedere woonvoorziening met deze doelgroep een zeer toegevoegde waarde zijn.

Was een prachtige voorstelling; zo herkenbaar. Echt een aanrader

Ben onlangs met n vriendin naar voorstelling geweest. Zo integer en zo ontroerend en vooral zo herkenbaar. Ik wil eenieder die te maken heeft in zijn directe omgeving met welke vorm van dementie dan ook, af te reizen naar Buuren om de voorstelling dag mama te beleven!

Onlangs heb ik met mijn man jullie voorstelling bij kunnen wonen in Buren Wat heeft dat indruk om ons gemaakt zeg! Ik zat daar met drie verschillende petten: • Als dochter van een vader die is overleden aan alzheimer • Als verpleegkundige in de ouderenzorg • En als gebiedsmanager/locatiemanager ( waaronder drie woongroepen waar ouderen met dementie wonen) En inderdaad, ik hoorde al dat je het niet droog ging houden, dat klopt. Ik zou het de familieleden/mantelzorgers en medewerkers het zo gunnen om te kunnen voelen en zien hoe het is en voelt als je dement bent. Hoe machteloos je je soms voelt als kind, hoe je voelt dat je faalt en hoe het soms voelt als je het idee hebt dat je niet gerust naar huis kunt gaan omdat je niet weet of er wel goed voor je moeder gezorgd wordt. En vanuit de rol van de zorgmedewerker. Hoe je soms het idee hebt dat je het nooit goed kunt doen, terwijl je met je hele hart je inzet. En hoe blij je soms naar huis gaat omdat iemand je een lach heeft gegeven niet uit te keren is met geld of wat dan ook. En zoals David zong. Je roeit met de riemen die je hebt Ik zou het familie en zorgmedewerkers het zo gunnen als ze zich meer met elkaar verbonden voelen en elkaar begrijpen. Dat ze gaan zien dat ze veel meer gemeenschappelijk hebben dan ze misschien ooit hebben gedacht.

Zijn afgelopen donderdag bij jullie geweest.Wat een mooie avond op een geweldige locatie!Het laat je niet los.

Hallo ik wil graag melden dat ik dankbaar ben voor het cadeau dat jullie mij hebben gegeven. Een cadeau om samen met mijn mama nog een mooie tijd tegemoet te gaan. Het theaterstuk was zo confronterend en de uitleg na de pauze met voorbeelden maakten alles heel helder etc.

Jaaaaa, geweldige voorstelling! Wat een steengoeie acteurs, heldere taal, indringende boodschap samen met het college dementie. Een zeer welbestede avond. Voor elke verzorgende-verpleegkundige-mantelzorger aan te bevelen. Super bedankt!

Het was een heel indrukwekkende avond op een geweldige locatie ! Zo herkenbaar hoe moeder lydia neergezet werd … haar mimiek haar houding , het schuifelen , het friemelen . We hebben er weer heel wat van opgestoken en gingen met een heel goed gevoel naar huis dankbaar dat onze werkgever ons de gelegeheid gaf of om hierheen te mogen gaan omdat wij ons steeds kunnen blijven verbeteren om nog betere zorg te kunnen verlenen. Jullie waren geweldig !

Mijn zussen en ik hebben genoten van een boeiende, leerzame avond die ons veel nieuwe inzichten in de omgang met onze moeder heeft opgeleverd. Echt bijzonder (heb ik al in de praktijk gemerkt ).

Geweldig, wat hebben jullie me weten te raken! helaas voor mijn ouders te laat, maar gelukkig mag ik nog wekelijks voor mensen met dementie zorgen. Door dit stuk zal het hopelijk weer bijdrage aan kleine positieve momenten voor die mensen met dementie. Al veel gezien en bijgewoond, maar dit springt er ver boven uit, een aanrader voor iedereen. Zal dan ook zeker mijn best doen om het te promoten. Bedankt voor de lach en traan.

Meesterlijke voorstelling en workshop. Goede spiegeling voor ons als mantelzorger en verzorger. Helder in realiteit en hulp om er mee verder te gaan. Chapeau voor jullie als familie om dit op deze locatie mogelijk te maken en te delen! ? ? ? ? ?

Ik ben bij de voorstelling 31 maart jl geweest samen met mijn zus en vriendin. Wist niet helemaal in te schatten wat ik kon verwachten. Het overtrof elke verwachting. Wat een prachtige avond. Eindelijk een klein beetje begrepen wat zich afspeelt in het hoofd van mijn dementerende moeder. Dank voor deze prachtige avond, duidelijke uitleg en het delen van jullie kennis. Ik hoop dat jullie hier nog lang mee door gaan en zo naasten en verzorgende beter inzicht geven.

Bij deze wil ik jullie hartelijk danken voor de bijzondere avond die jullie mij bezorgd hebben afgelopen vrijdag. Geweldig! Het theater spel vond ik zeer aangrijpend, vooral op de momenten van herkenning: jouw rol als dochter die de situatie ontkend, Sarah, je speelde het geweldig ècht……zeer pijnlijk om te voelen en mooi zoals je in de workshop de andere kant liet zien…(zèlf in het verleden ervaring met eigen moeder en enkele andere ooms en tantes uit de familie die aan Alzheimer leden). David de zorgverlener: zeer herkenbaar uit mijn eigen zorgverleden en nog! De onmacht naar de familie toe het niet kunnen uitspreken dan “maar” weglopen. Het in de workshop aangeven hoe het wel kan….durven in communicatie te gaan…. En jij, Lydia, de moeder die aan Alzheimer leed……geweldig hoe je de wereld vanuit dementie hebt neergezet: Chapeau! Vooral de workshop oefeningen in de zaal waren voor mij TOP! Daar zou ik nog wel veel meer van willen meemaken! En niet te vergeten Misha, je stille aanwezigheid achter de piano/ keyboard (weet het effe niet meer) tijdens de voorstelling, de mooie ingetogen begeleiding op momenten waarop gesproken werd en de mooie liederen vooral waar jullie samen zingen en spelen! Voor jullie vieren Chapeau en vooral ook naar je moeder Niesje, Lydia, en jullie oma, David, Misha en Sarah, aan wie jullie o.a. de inspiratie hebben ontleend. ….

Gisteravond bij jullie voorstelling geweest, samen met Maja Koole en Marina Roos. Wij vonden dit ZO indrukwekkend. Dit maakte bij ons drieën verschillende emoties los. En ook wetende dat wij ons werk nog lang willen blijven doen. Bedankt..

Echt een aanrader. Wat een geweldige show. Geweldig dat ik dit heb mogen ervaren

Wat een mooie avond was dit, zo oprecht, met veel aandacht en liefdevol omgaan met mensen met dementie. En het gevoel de ruimte geven! Ik ben een leek in verzorgen, maar dit raakt heel diep waar het om draait in het leven.

Gewéldige voorstelling, een absolute aanrader!!!

Ik wilde jullie toch ff bedanken voor een zeer emotioneel ingrijpende voorstelling..Dag mama..ben er na afgelopen donderdag (de 19de november)..nog van onder de indruk..ik als kind van een dementerende moeder..heb veel raakvlakken gezien..en voelden veel van de omgangsvormen mij heel vertrouwd..de lezing naderhand vond ik leerzaam..voelde me net een spons met al deze informatie..persoonlijk vind ik dat iedereen die te maken krijgt met dementie deze voorstelling moet zien..als kind/partner..maar ook de verplegende zorg..kunnen hier nog wat van leren..ga zo door..het voelde als een hele warme omgeving bij jullie in Buren..

Wat een ontzettend mooie en inspirerende avond. Afgelopen vrijdag was ik met een collega/vriendin bij jullie voorstelling. Wat een gezellig avondje uit met wellicht wat werkgerelateerde inhoud, moest worden werd uiteindelijk de meest inspirerende voorstelling/lezing/workshop die ik heb gevolgd. Hiervoor mijn dank! Van herkenbaarheid tot ontroering tot inspiratie… naar huis met de gedachte om in de eerst volgende dienst eens wat dingen uit te proberen. Vol enthousiasme mijn manager geappt over onze bevindingen, om vast de vraag die volgt ‘in de week te leggen’.

Het was een geweldig leuke en leerzame avond! We hebben genoten mijn zus en ik.

Veel tips en eye-openers gehad, die in de praktijk ook goed in te passen zijn. Het was een bijzondere en leerzame avond, dank jullie.

Zeer herkenbaar, indrukwekkend en leerzaam. Via een uniek concept bestaande uit eerst een voorstelling en dan uitleg plus interactie met de zaal worden de rollen van dementerende, verzorgende en kind belicht. Het zorgt voor meer begrip voor elkaar en van de (vaak onbewuste) drijfveren en de consequenties van gedrag. Voorop staat dat ik hoop, dat ik samen met mijn familieleden met de aangereikte ideeën nog een beetje geluk kan brengen in een hartverscheurende laatste fase van het leven van moeder, schoonmoeder en tante. Ik heb de informatie over de voorstelling doorgegeven aan het verzorgingshuis van mijn moeder, in de hoop, dat we gezamenlijk deze unieke ‘theaterervaring’ kunnen beleven.

Meesterlijke voorstelling en workshop. Goede spiegeling voor ons als mantelzorger en verzorger. Helder in realiteit en hulp om er mee verder te gaan. Chapeau voor jullie als familie om dit op deze locatie mogelijk te maken en te delen!

Mooie en leerzame voorstelling! Als ontwerpers van de leefomgeving van ouderen die lijden aan dementie was het waardevol om vanuit verschillende perspectieven die leefomgeving belicht te zien. Dank hiervoor namens agNOVA architecten.

Ik vond het indrukwekkend, leerzaam, handvaten,de passie hartverwarmend,duidelijk, goed gespeeld Complimenten hiervoor. In het begin keek ik als mantezorger wat confronterend was, ik ben gaan omschakelen en als zorgverlener gaan kijken. Vandaag op de werkvloer gaan uitproberen met resultaat Geweldig

Gisteren met mijn collega’s naar de theatervoorstelling: “dag mama” geweest. Super mooi en zeer interessant, echte aanrader!

Veel tips en eye-openers gehad, die in de praktijk ook goed in te passen zijn. Het was een bijzondere en leerzame avond, dank jullie.

Ben al een paar keer begonnen wat te schrijven over jullie mooie leerzaame theaterstuk “dag mama ” ..maar kom gewoon niet uit mijn woorden omdat ik nog steeds helemaal vol van ben. .. vol van de indrukwekkende presentatie van jullie. ..vol van de aangrijpende muziek. . Vol van de ontzettend goede uitleg over het brein van een dementerende. .. vol v…an de emoties die jullie bij mij en andere bezoekers die avond los gemaakt hebben. .. Vaak hoorde ik achter mij. ..”ooh ja herkenbaar”. .”ooh nu snap ik het”. .is dat niet geweldig. ..hiervoor doen jullie het.. . Een must voor instanties en naasten en iedereen die zich inzet voor mensen met dementie. .. bedanken wil ik jullie ook dat jullie de verzorging niet vergeten zijn in dit theaterstuk. ..Hoe belangrijk het toch is om er samen te zijn …samen te zorgen voor degene. .. nogmaals bedankt voor deze mooie en leerzaame avond. .. en mw van de Heuvel wat hebt u toch goed gespeeld. . . Precies zo hoe het is. .

Hierbij wil ik jullie bedanken voor de geweldige voorstelling die we op jullie mooie locatie hebben mogen meebeleven.het was de lange reis uit Friesland zeker waard.jullie weten heel goed uit te leggen waar de knelpunten zitten bij iemand die getroffen wordt door deze verschrikkelijke ziekte.en hebben mij als verzorgende zeker een aantal handvatten gegeven om nog beter voor mijn cliënten te kunnen zorgen,dank jullie wel!en ga zo door!

Het was geweldig. Meteen toepast op de werkvloer. Zo goed om te zien dat ik de bewoners zo kan bereiken. ? Bedankt voor deze leerzame avond

Ik ben bij de voorstelling 31 maart jl geweest samen met mijn zus en vriendin. Wist niet helemaal in te schatten wat ik kon verwachten. Het overtrof elke verwachting. Wat een prachtige avond. Eindelijk een klein beetje begrepen wat zich afspeelt in het hoofd van mijn dementerende moeder. Dank voor deze prachtige avond, duidelijke uitleg en het delen van jullie kennis. Ik hoop dat jullie hier nog lang mee door gaan en zo naasten en verzorgende beter inzicht geven.

Jullie zetten iets moois neer. Iets moois met een belangrijke boodschap, wat de maatschappij hard nodig heeft. Dit moeten meer mensen zien. Het maakt het leven met dementie mooier, soepeler, begrijpelijker. Je kan echt nog contact hebben met elkaar, de vorm is misschien anders, maar niet minder mooi. Als je je maar aanpast, luistert, en je gevoel gebruikt. Jullie geven met het theaterstuk en de lezing de handvaten, die je gelijk kan gebruiken.

Bedankt voor de fantastische avond, fantastisch in vele opzichten: de plek, het theater, alle informatie mondeling, beeldend, via ervaring. Daarnaast zo mooi dat jullie deze kennis op deze wijze delen met mensen. Inspirerend.

Donderdagavond heeft aardig wat losgemaakt bij mij. Jullie wisten met jullie theaterstuk (groot compliment ook voor Lydia, en Misha!) de dilemma’s, vragen, pijn van omgaan met dementie heel treffend neer te zetten. Door er in de lezing en presentatie erna op terug te komen, vormde dit een indrukwekkend, prikkelend en leerzaam geheel. Wat het ook sterk maakte, is dat de groep niet zo groot was, waardoor jullie interactie konden hebben met het publiek, dat maakte het intiem, persoonlijk, wat heel waardevol was. Net als ikzelf hebben naasten maar ook verzorgenden behoefte aan het delen van ervaringen en zeker ook aan het stellen van vragen, dat bleek wel. Voor mij persoonlijk was de avond emotioneel bij het theaterdeel, zo herkenbaar, en het laatste liedje was heel erg raak! (uitbrengen??) Verder heb ik uit het tweede deel veel praktische dingen opgestoken. Door de werking van het brein, of eigenlijk het niet meer werken van het brein, uit te leggen begreep ik veel meer waar bepaald gedrag vandaan komt en kan ik het beter plaatsen. Ik heb de volgende dag bepaalde dingen meteen in de praktijk gebracht bij mijn moeder, en voor het eerst in lange tijd kon ik echt contact met haar maken, had ik het idee dat ze mij herkende. Al was het maar eventjes…Al met al lijkt me dat jullie avondvullende programma heel erg in een behoefte kan voorzien. Als het kan zou ik het zeker vaker gaan brengen.

Afgelopen 19 november heb ik jullie theateruitvoering ‘Dag Mama’ bezocht. Hetgeen ik gezien en gehoord heb heeft me een aantal dagen niet losgelaten. Zóveel indrukken…zóveel spiegeling.. zóveel herkenbaarheid. Maar vooral ook zoveel nieuwe inzichten… zoveel uitdagingen om beter met ‘verlies’ ( want dat brengt dementie met zich mee) om te kunnen gaan. Bijna verbijsterend om te zien hoe jullie een herkenbare en vrijwel alledaagse situatie ongelooflijk levensecht gebracht hebben! Jullie spéélden niet… jullie wáren! Ik heb hier diep respect voor! Werk gerelateerd heb ik diverse symposia bezocht en workshops gevolgd m.b.t. benadering naar de dementerende bewoner. Niet eerder werd ik zo tot in m’n ziel geraakt! Dit had ik veel eerder willen weten!! Ik zou dan ook iedereen die ook maar íets met dementie te maken heeft vanuit mijn hart willen aanraden naar deze voorstelling te gaan. Verlies en de daarmee gepaard gaande emoties blijven vaak ondergeschoven kindjes. Ik wil jullie oprecht bedanken dat jullie dit ondergeschoven kindje tevoorschijn gehaald hebben! Zo belangrijk in een mensenleven! Inmiddels heb ik jullie site aan diverse mensen die al dan niet persoonlijk te maken hebben met een dementerende naaste doorgegeven. Ik hoop, van uit mijn hart dat ze de weg naar jullie theaterstuk weten te vinden ! Nogmaals heel hartelijk dank en ik hoop dat jullie nog lang deze uitdaging aan blijven gaan!

Wou jullie toch nog persoonlijk bedanken voor de mooie maar zeker rakende theater show van afgelopen donderdag op de posten. Heb verschillende theater stukken over dementie gezien maar nooit kwamen ze zo dicht bij de werkelijkheid. Jullie hebben het zo goed gemaakt maar ook de nummers vooral het verzorgingslied heeft mij emotioneel geraakt. Want het is wel zo we staan nog rechtop voor de mensen anders hadden we het werk allang neergelegd. Bedankt hiervoor en zou jullie zeker gaan adviseren bij andere verzorg en verpleeghuizen. Bedankt voor deze mooie avond.

Vanavond naar jullie voorstelling geweest. Ben zeer onder de indruk. Hele waardevolle en nuttige informatie op een luchtige manier gebracht. Knap!