OMGAAN MET DEMENTIE ALS NAASTE

U hebt als naaste te horen gekregen dat uw familielid lijdt aan dementie. Dit betekent dat er voor u als partner, dochter, zoon of ander familielid veel gaat veranderen. Er komt veel op u af. Waarschijnlijk heeft u ook enorm veel vragen: hoe kan ik het beste als naaste omgaan met dementie? Hoe zorg ik goed voor mezelf in dit proces? Waar heeft mijn dementerende moeder, dementerende bejaarde, dementerende oudere behoefte aan?

In dit artikel gaan we in op een aantal belangrijke zaken.

LEREN OMGAAN MET DEMENTIE

De persoon met dementie verandert vaak geleidelijk. Dit betekent, ondanks de enorme klap die u veelal te verwerken heeft, u wel wat tijd heeft om aan de situatie te wennen. Wat essentieel is dat u zich zo snel mogelijk gaat bekwamen in de omgang met dementie als naaste. Om u volledig in het proces bij te staan hebben ouderenpsychologen dr. David en drs. Sarah Blom dementie theatershow DAG MAMA ontwikkeld. Ze leert u volledig hoe u om kunt gaan met dementie, van begin tot eind. Door middel van prachtige muziek en levensechte scenes kruipt u in de huid van de mens met dementie en beleeft u als nooit tevoren wat dementie met uw naaste doet en hoe u hiermee kunt omgaan. De ouderenpsychologen reiken alle inzichten en technieken aan om volledig bij de belevingswereld aan te sluiten. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren en kunt u het contact als naaste zolang mogelijk behouden! Deze tips over omgaan met dementie zijn cruciaal om het geluk te verhogen als naaste in de omgang met dementie.

Dementie in Theater
DAG MAMA 1 & 2

Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. voor iedereen.

OMGAAN MET AGRESSIE, ONRUST EN DEMENTIE

Veel mensen met dementie vertonen veranderd gedrag en veranderingen in hun karakter. Uw naaste kan zich bijvoorbeeld passief gaan gedragen of juist heel onrustig. De verschijnselen van dementie verschillen per persoon en per ziekte. Dit vergt veel aanpassingsvermogen van u en kan veel vragen opleveren. De ouderenpsychologen reiken in hun show tips aan. Deze tips zijn gebaseerd op jarenlang praktijkervaring, wetenschappelijk onderzoek en honderden boeken. Zo helpt ze u in het omgaan met dementie.

ZORGEN VOOR IEMAND MET DEMENTIE

Het zorgen voor bijvoorbeeld uw dementerende moeder vergt veel van u. De relatie verandert enorm en hiermee ook de onderlinge verhoudingen. Dit kan moeilijk zijn. Daarom staat dementie theater hier uitvoerig bij stil, want hoe eerder u dit kunt accepteren en omarmen, hoe beter uw relatie zal worden. U leert belangrijke technieken om de mooiste contactmomenten te creëren.

Ook raakt u makkelijk in een isolement. Mogelijk eist uw dementerende moeder of dementerende oudere dat u de zorg volledig op u neemt, verbiedt hij/zij het om anderen in te schakelen. Doe dit wel, zo vroeg mogelijk. Zo kan uw naaste met dementie wennen aan andere gezichten en zorgt u dat u niet overbelast of overspannen raakt. Dit is belangrijk om het proces van begin tot eind te dragen. Dementie theater reikt u alle inzichten en handvatten aan om dit proces goed te laten verlopen. Zodat u anderen kunt betrekken en de zorg zoveel mogelijk kunt delen. Het kan voor u lastig zijn om het contact met de omgeving te houden.

INFORMATIE, TIPS EN ERVARINGEN

Kom naar DAG MAMA en profiteer van alle inzichten en handvatten. 300.000 mensen gingen u voor!!

Ervaar in het theater wat dementie met jouw naaste of cliënt doet. En wij beloven je dat jouw omgang met dementie niet meer hetzelfde zal zijn.

Dag Mama is de veelgeprezen muziektheatershow over omgaan met dementie.

Je krijgt de krachtigste omgangsmethodiek in handen voor de mooiste momenten samen. Want er is nog zoveel mogelijk! Ontdek het nu in het theater. Herkenbaar, ontroerend en levensveranderend.

Dag Mama toert nog één keer door Nederland. Met wie ga jij?

DEMENTIE IN THEATER

samen. het beste. geven.

contact