OMGAAN MET MENSEN MET DEMENTIE

Hoe om te gaan met mensen met dementie? Het is de belangrijkste vraag om te beantwoorden willen we het levensgeluk van de mens met dementie verhogen. En dit kan in veel gevallen, drastisch. Wanneer we goed leren omgaan met dementie, of er nu sprake is van beginnende of vergevorderde dementie, kunnen we stress verminderen en de stemming verbeteren. De belevingswereld van de mens met dementie is rijk en biedt talrijke aanknopingspunten voor een goede omgang, wanneer we gedrag maar leren begrijpen! Dan hoeft de dementie niet het einde te zijn.

THEATERSHOW OVER HET OMGAAN MET MENSEN MET DEMENTIE

Het is de missie van ouderenpsychologen dr. David Blom en drs. Sarah Blom om deze belevingswereld indringend te tonen en alle technieken en handvatten hierbij aan te reiken om hierbij volledig aan te sluiten. Door middel van prachtige muziek en levensechte scenes tijdens theathershow DAG MAMA kruipt u in de huid van de mens met dementie. U beleeft als nooit tevoren wat dementie is en hoe u er goed mee kunt omgaan. Op een manier die stemming en levensgeluk van de mens met dementie verhoogd. Zodat agressieseksueel ontremd gedrag en andere gedragsproblemen het proces niet domineren en u werkelijk prachtige contactmomenten kunt creëren, van beginnende tot vergevorderde dementie.

 

Dementie in Theater
DAG MAMA 1 & 2

Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn

TIPS OMGAAN MET DEMENTIE

Na 12 jaar praktijkervaring, jarenlang wetenschappelijk onderzoek en honderden boeken over dementie wisten de psychologen het zeker. Deze dementie theatershow is een must in de wereld van dementie. We moeten mensen leren hoe ze nog zo goed kunnen omgaan met dementie. De tips over omgaan met dementie aanreiken die nodig zijn! Zodat eenzaamheid van mantelzorgers, zorgprofessionals en de mens met dementie vermindert. We hebben veel cursussen gezien, maar helaas zijn velen niet in staat de psychologie bij dementie bloot te leggen. En de werkelijkheid te tonen. Namelijk hoe rijk de belevingswereld van de mens met dementie nog is. En hoeveel contact er nog mogelijk  is. Zodat de mens met dementie niet onnodig verdwaald raakt in zichzelf.

DAG MAMA leert u omgaan met uw dementerende moeder of vader, dementerende oudere of dementerende naaste. Of zoals wij het graag zeggen: de mens met dementie! Ja, omgaan met mensen met dementie is onze passie. Hier halen we veel geluk uit. Mantelzorg bij dementie hoeft niet het einde te zijn. We zorgen ervoor dat u het contact met uw naaste met dementie zo lang mogelijk behoudt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Als (gepromoveerd) psychologen, theatermakers en voormalig mantelzorgers nemen we u mee in de opzienbarende wereld van dementie. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen. 

‘Dag Mama’ is de veelgeprezen muziektheater voorstelling (met lezing en workshop) over omgaan met dementie.

Ervaar wat dementie met je naaste of cliënt doet en begrijp hoe je hiermee kunt omgaan. Zodat je het béste kunt geven – er is nog zoveel mogelijk!

Meer dan 300.000 dochters, zonen, vrienden, partners, zorgverleners en geïnteresseerden bezochten de show van deze makers. Beleef het ook! 

Scroll naar top