IK HAD ER MEER MOETEN PAKKEN!

BEKEND OUDERENPSYCHOLOOG SARAH BLOM

Sarah Blom ontwikkelde haar indrukwekkende muziektheatershow DAG MAMA, die inmiddels al meer dan 300.000 mensen heeft mogen helpen in het omgaan met dementie. Eerder schreef ze ook een bestseller vol tips over omgaan met dementie ‘JIJ bent toch mijn dochter. Dit boek over omgaan met dementie heeft vele harten mogen raken met kennis en inzichten. Beleef het ook: DAG MAMA, indrukwekkende muziektheatershow over omgaan met dementie.

OMGAAN MET DEMENTIE – HET VERHAAL VAN MEVROUW TEUNISSEN

‘Of ik even bij de 93 jarige mevrouw Teunissen op huisbezoek wil gaan om haar stemming nader in kaart te brengen. Mevrouw heeft een aantal weken haar heup gebroken en is hierdoor immobiel. Ook komt ze wat somber over.

Ik bel aan, haar dochter doet open.

‘Fijn dat je er bent, mijn moeder zit in de opkamer’

Geweldig woord. Mevrouw woont in een oude (vervallen) boerderij. Ze heeft haar hele leven hard gewerkt en vervulde meerdere rollen: moeder van 4 kinderen, huisvrouw en boerin.

De huiskamerdeur zit dicht, ik klop aan. Een krakerige stem antwoordt: ‘ja, hallo, kom maar binnen..

Dag mevrouw Teunissen, goedemiddag. Ik ben Sarah Blom, de psycholoog’

‘Oh ja, die zou ook nog komen, het is een zoete inval, ik ben blijkbaar erg interessant. Ik heb mijn heup gebroken’

‘Ja, dat heb ik begrepen, een aantal weken geleden, klopt dat?’.

Mevrouw gaat er niet op in. Ze kijkt verveeld naar buiten en vervolgt het gesprek over de vogels in de wei. Ik luister aandachtig en attendeer haar dan op het nestje in de boom

‘Ja, duiven’ klinkt het onderkoeld

‘Oh, duiven’, zeg ik verrast. Ik besluit maar eens wat over mezelf te vertellen. Over mijn eigen ‘nestje’; mijn recente bevalling, de babykamer, mijn zoon Benjamin.

Dementie in Theater
DAG MAMA 1 & 2

Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. voor iedereen.

Mevrouw lijkt zowaar geïnteresseerd in mijn verhaal, dus, lichtelijk hormonaal als ik ben ga ik enthousiast door: ‘Ja, hij lag niet goed, ik heb mij toch een partij liggen persen mevrouw Teunissen’

Haar ogen lichten steeds verder op. Ik praat door ‘heerlijk kind is het, bla bla bla

Mevrouw knikt belangstellend mee, maar kijkt dan ineens omhoog. In haar voorhoofd verschijnen een aantal diepe fronsrimpels. Ze kijkt zeer bedenkelijk.

‘Weet je waar ik spijt van heb in mijn leven?’

Ja! Nu komt het! Mijn hart maakt een sprongetje.Ik ben altijd gek op deze overdenkingen. Ze leiden vaak tot een mooie filosofische gedachte over het leven. Zulke gedachtes van een persoon die zó lang geleefd heeft, zijn werkelijk goud waard.

‘Waar heeft u spijt van?’

‘Ik heb er echt spijt van dat ik er niet meer gepakt heb in mijn leven!!’.

‘Wat bedoelt u?’

‘Wat denk je…lekker vrijen in het Herbergje op het plein.
Ja nu kan het niet meer natuurlijk met die gebroken heup en dit hoofd waar je ’s ochtends inderdaad gelijk van neer gaat. Jammer hoor kind, het leven gaat veel te snel. Geniet er maar lekker van!’

Het zijn al deze mensen, die DAG MAMA tot de mooie, ontroerende, grappige en leerzame muziektheatershow hebben gemaakt, die ze vandaag de dag is.

TIPS OMGAAN MET DEMENTIE

DEMENTIE IN THEATER – LAATSTE KAARTEN!

Ontdek wat dementie met uw naaste of cliënt doet en begrijp hoe u hiermee kunt omgaan. Zodat u het béste kunt geven. Want er is nog zoveel mogelijk!

www.dementieintheater.nl

Ervaar in het theater wat dementie met jouw naaste of cliënt doet. En wij beloven je dat jouw omgang met dementie niet meer hetzelfde zal zijn.

Dag Mama is de veelgeprezen muziektheatershow over omgaan met dementie.

Je krijgt de krachtigste omgangsmethodiek in handen voor de mooiste momenten samen. Want er is nog zoveel mogelijk! Ontdek het nu in het theater. Herkenbaar, ontroerend en levensveranderend.

Dag Mama toert nog één keer door Nederland. Met wie ga jij?

DEMENTIE IN THEATER

samen. het beste. geven.

contact