Buren, het romantische vestingstadje middenin Nederland

Verscholen tussen prachtige ongerepte natuur ligt het eeuwenoude vestingstadje Buren. Leuke winkeltjes, heerlijk dineren, overnachten en wandelen. Buren ligt nabij de A2 en A15, vlakbij de grote steden Utrecht, Rotterdam, Arnhem en Nijmegen. Buren heeft werkelijk voor ieder wat wils!

Voor meer info over de Betuwe

Buren, vestingstad middenin de Betuwe

Aan de stadsoever – Theater de Heuf

Overnachten kan!

Theater de Heuf ligt aan rivier de Korne en de eeuwenoude stadsmuur van Buren. Het uitzicht is werkelijk adembenemend. Vanuit de romantische tuinen van het theater kijkt uit op het oude weeshuis, de Italiaanse toren van Buren, de kanonnen en de heuse stadsoever. Buren kent gezellige restaurants, winkeltjes, een stadscafé, prachtige natuur, wandelroutes en musea. Zowel in de zomer als winter is het er ouderwets gezellig. De stad is ook per boot te bereiken.

Alle seizoenen de moeite waard

Vroeger stond Buren bekend om zijn bijzondere jaarmarkten en ‘Chapeau voor Buren’. Vandaag de dag wordt hier de leukste wijnproeverij van de Benelux gehouden; ‘Chateau voor Buren’. In de winter kunt u genieten van ‘Buren bij kaarslicht’ en de kerstmarkt. In de Italiaanse Lambertuskerk worden regelmatig (inter)nationaal befaamde musici uitgenodigd om een muzikaal concert te verzorgen.

De grote steden

Buren ligt uitermate centraal in Nederland. Hierdoor bent u zo in Den Bosch, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Arnhem. Binnen 10 min. bent u in de leuke hanzesteden Culemborg, Vianen en Tiel (bekend van Flipje Tiel). Leuke steden aan respectievelijk de Lek en de Waal. 

Publieksreacties

Meer dan 300.000 mensen gingen u voor!