Wil je de nieuwste inspiratie ontvangen? Meld je aan via de volgende link: https://psychologieintheater.activehosted.com/f/5
Wil je de nieuwste inspiratie ontvangen? Meld je aan via de volgende link: https://psychologieintheater.activehosted.com/f/5
Sarah Blom ontwikkelde muziek theater voorstelling over dementie ‘DAG MAMA’, die inmiddels al meer dan 310.000 mensen heeft mogen helpen in het omgaan met dementie. Eerder schreef ze ook een bestseller vol tips over omgaan met dementie ‘JIJ bent toch mijn dochter. Dit boek over omgaan met dementie heeft vele harten mogen raken met kennis en inzichten.
De makers van de veelgeprezen voorstelling over dementie zijn erg begaan met de mantelzorgers en zorgverleners.
Zij combineerden 15 jaar praktijkervaring, 6 jaar wetenschappelijk onderzoek en 96 boeken aan de kracht van een indrukwekkende voorstelling. Dit maakt Dag Mama tot een ervaring die binnenkomt, beklijft en jouw mindset verandert.
THEATERSHOWS DAG MAMA 1 & 2 - SAMEN HET BÉSTE GEVEN
Goed, we hebben een groot probleem. Met de huidige Corona maatregelen zullen er spoedig ontzettend veel conflicten ontstaan tussen familieleden, verzorgenden en managers. Dit is logisch. De druk op de zorg is enorm, er is veel stress:
Mantelzorgers zijn weggevallen en van verzorgenden wordt verwacht dat ze naast hulpverlener nu ook optreden als surrogaat-moeder, -dochter, -zus of -partner.
Naast hun gewone bezigheden wordt er van hen verwacht dat ze 15o telefoontjes en appjes beantwoorden om familieleden op de hoogte te houden over het welbevinden van bewoners.
Mantelzorgers maken zich op hun beurt uiteraard veel zorgen. Ze zijn abrupt losgesneden van hun naaste met dementie. Velen leven tussen hoop en vrees.
Antwoord op appjes laten op zich wachten en sommige familieleden hebben geen toegang tot een elektronisch dossier. De stress is hoog en ik ben ervan overtuigd dat sommige familieleden PTTS zullen ontwikkelen.
Met zoveel spanningen zullen er spoedig conflicten ontstaan. Een vlam slaat immers snel in de pan. En hoe langer deze situatie voortduurt, hoe uitzichtlozer zij wordt.
Wat nu van cruciaal belang is, is openheid. Transparantie.
Het is van cruciaal belang dat mantelzorgers zicht krijgen op het reilen en zeilen in het verpleeghuis. Soms is het al genoeg om een foto te ontvangen van je naaste.
Eveneens is het van cruciaal belang dat de verzorgenden niet overbelast raken.
Deze tijd doet een groot appèl op ons creatieve vermogen. Mogelijk is dit de kans om technologische mogelijkheden beter te benutten.
Ik pleit dan ook voor een app. Bijvoorbeeld de Klassenbord app of Familienet
Op deze wijze kunnen zorgverleners eenvoudig en laagdrempelig mantelzorgers in één klap van informatie voorzien. Dit werkt ook nog eens veel vertrouwen en kan meer verbondenheid tussen familieleden onderling bewerkstelligen. Alle familieleden van de afdeling hebben immers toegang op deze app.
Zorgverleners: maak foto’s, filmpjes en video-boodschappen en plaats deze met één druk op de knop op de app. Op deze wijze zal een hoop onrust worden weggenomen. En hoeven we niet meer te verwachten dat verzorgenden op alle telefoontjes e.d. afzonderlijk reageren. Als zorgverlener heb je veel meer grip op het proces.
N.B. Stel een aantal spelregels op: geen vragen op de app. Wel commentaren als likes e.d. Bij de klassenbord app van mijn zoon is het niet mogelijk om reacties te plaatsen, wel likes.
De Klassenbord of Familienet app is eenvoudig te installeren en biedt direct mogelijkheden. Succes!
Ervaar in het theater wat dementie met jouw naaste of cliënt doet. En wij beloven je dat jouw omgang met dementie niet meer hetzelfde zal zijn.
Dag Mama is de veelgeprezen muziektheatershow over omgaan met dementie.
Je krijgt de krachtigste omgangsmethodiek in handen voor de mooiste momenten samen. Want er is nog zoveel mogelijk! Ontdek het nu in het theater. Herkenbaar, ontroerend en levensveranderend.
Dag Mama toert nog één keer door Nederland. Met wie ga jij?